Skip to content Skip to footer
Despre

Osteopatie

Osteopatia reprezintă o formă o terapie manuală complexă, noninvazivă, care are ca scop final redarea sănătății întregului organism, prin determinarea și tratarea restricțiilor de mobilitate de la nivelul diferitelor părți componente ale organismului. Este orice pierdere a mobilității la nivelul articulațiilor, mușchilor, ligamentelor sau organelor interne poate sta la originea unui dezechilibru al stării de sănătate.

Prin osteopatie nu vindecăm, ci încurajăm capacitatea proprie de vindecare a organismului. Osteopatia, prin metodele ei specifice non-invazive.

Osteopatia, prin metodele ei specifice non-invazive, îndepărtează nu numai manifestările unei boli sau afecțiuni, ci descoperă şi înlătură efi­cient cauza acestora.

Tratamentul osteopat are impact pozitiv și pe sistemul nervos, circulator și limfatic, cu îmbunătățirea funcțiilor și a sănătății în general.

Osteopatul  își îndreaptă toate cunoștințele și toată atenția și intenția în zonele în care găsește restricție de mișcare a țesuturilor, pentru a reda mobilitatea, pentru a reda sănătatea, bazându-se pe cunoștințe aprofundate de anatomie, biomecanică și fiziologie

Osteopatia  vă poate ameliora calitatea vieții dacă suferiți de :

  • Probleme musculor-scheletale precum precum dureri de spate, sciatalgie, hernii, tendinite, dureri de umăr, entorse, torticolis, disfuncții ale articulației temporo-mandibulare;
  • tulburări digestive precum constipația, reflux gastro-esofagian, dureri abdominale, balonări;
  • probleme ginecologice precum dureri menstruale, menstruație neregulată, probleme de incontinență urinară;
  • migrene.

De asemenea, utilizăm cu succes osteopatia în cazul nou-născuților cu plagiocefalie (deformare craniană), torticolis sau cu probleme de alimentare la sân.