Doamna Elena Caciulan se lupta, pe buna dreptate, pentru ca meseria de kinetoterapeut sa fie corect reglementata. Oamenii acestia sunt extraordinari au depun un efort imens pentru a salva pacientii din chinurile cauzate de probleme la coloana vertebrala, membre etc. Eu am simtit-o pe pielea mea in aceste luni cind cervicala mi-a dat mari batai de cap. Acum sint recuperat 99% cu ajutorul Kineto Dema, dar si asa mai avem mult de munca si de corectat ... In concluzie, ar fi bine ca statul sa-i bage in seama si sa le rezolve problemele.

Roman Gusti

http://www.romanialibera.ro

 De obicei la doctor te duci cand ai o suferinta. Nu este o placere ci este o necesitate. O sa pareti surpinsi cand va voi marturisi ca am gasit 
un loc unde ma duc cu mare placere. Si culmea este ca, este un cabinet de kinetoterapie, adica unde trebuie sa muncesc. Am descoperit acest loc, pe numele lui Kinetodema, in urma cu vreo 5 ani de zile cand, mandru posesor a doua hernii lombare, am intrat in criza. In criza de spate sa ne intelegem. Atunci un coleg mi-a recomandat cabinetul si stiind ca e de munca, nu eram prima data intr-un asemenea cabinet, m-am dus cu oarecare neplacere si greutate. Surprinzator am gasit acolo altceva decat ceea ce eram obisnuit. O echipa tanara, profesionista, vesela si frumoasa in cel mai larg sens al cuvantului. O echipa, care in frunte cu sefa, aveau grija de cel mai mic detaliu in recuperarea ta, aveau grija ca sa te simti bine si ca sa uiti de durerea cu care ai venit.De la prima intalnire m-am simtit foarte bine si am devenit incet, incet prieten cu toata echipa. Au fost alaturi de mine in cele mai grele
momente si pentru asta le multumesc. E altceva sa te duci sa "muncesti", sa "suferi" alaturi de un prieten care te asteapta cu zambetul pe buze,
oricand gata sa te ajute.Imi pare bine ca viata mi-a scos in cale si astfel de profesionisti intr-o tara in care impostura este la rang de cinste.
Sa aveti o viata frumoasa si linistita!

Gabriel Constantinescu
Managing Director
Publicis Events

 I would like to express my sincere gratitude and appreciation to you and your staff. I have always pursued a highly active personal lifestyle. In my professional life, I am required to maintain a high level of physical fitness. In pursuing such a lifestyle, at times I have suffered injuries. The recent injuries I suffered were significant. Needless to say these injuries presented challenges both physical and mental. However, you and your staff effectively assessed the injuries and prescribed a very progressive treatment plan. In a short time with consistent work with your staff, I have almost regained full functionality. I am very satisfied with the treatment you provided and you exceeded all my expectations. In addition to the professionalism, I appreciated the personal relationships developed with you and your staff. I would happily recommend anyone to you in the event that treatment is needed. 

Brian Lewin
Assistant Attache
U.S. Secret Service
United States Embassy
Bucharest, Romania

1.
Putină gimnasticaă nu strică bebelusului, ba dimpotrivaă
Posted on 3 ianuarie 2013 by Ovidiu

Bunica se miră adesea, zice că pe vremea ei copiii nu se dezvoltau așa de repede. Pe vremea ei bunica a fost asistentă de maternitate, are pretenția că se pricepe. Marta „se mișcă” ceva mai repede – ținut capul, rostogolit, tendința de a se ridica în șezut și de a se târâ, toate mai devreme cu de la o săptămâna la două luni (are doar patru luni jumătate, da?) decât media. Ce-i drept, generația nouă e în general mai rapidă decât cea anterioară, iar în timp diferențele se văd. Însă, cu toată modestia, eu zic că e ceva mai mult de-atât, e vorba și de alegerea inteligentă a părinților. Marta nu are neapărat vreun talent înnăscut (asta nu putem ști încă), e pur și simplu un copil născut perfect sănătos (din gene bune și cu grija echipei Sanador) care face un pic de gimnastică la momentul potrivit.

Pe Elena Căciulan (kinoterapeut, profesor, doctor, președinta asociației de profil și câte și mai câte, un cv complet aici) o cunoscusem acum ceva vreme, când mama Martei a avut nevoie de kineto după o operație. Totul a mers bine, cu rezultate bune, am păstrat legătura, am rămas în relații amicale. Când Marta avea două luni, am mers la un control, din precauție. Răspunsul a fost cât se poate de optimist, totul e în regulă, nu are nevoie medicală de gimnastică. Dar Martei i-a plăcut, era evident bucuroasă de mișcare și îi plăcea de doamna Căciulan, așa că am revenit. Mergem o dată sau de două ori pe săptămână, cu rezultatele de care vorbeam mai sus.

La cabinetul Kinetodema am cunoscut și copii cu probleme, care au nevoie de kinetoterapie, unii zilnic, și care răspund la exerciții, fac progrese. Nu mai vorbesc de adulții care au nevoie de mișcare supravegheată de un specialist. L-am cunoscut și pe Tudor, de două luni și jumătate, care vine ca și Marta, „de fițe”, cum zice râzând doamna Căciulan. Nu, nu sunt fițe. Marta se mișcă un pic mai bine. Probabil va merge un pic mai devreme. Va avea o înclinație educată către mișcare. Va fi mai sănătoasă. E rolul meu să îi ofer cel mai bun start posibil, apoi e treaba ei să își trăiască viața.

2.

Am fost rugată să scriu câteva rânduri despre ce înseamnă kinetoterapia pentru un bolnav operat pe cord deschis. Fără falsă modestie pot răspunde că a însemnat VIAŢĂ. Spun acest lucru, căci am ajuns să fac kinetoterapie într-un moment critic al vieţii mele, când nu ştiam dacă vreodată o să mai fiu un om activ. Am reuşit să aflu la timp cât de important este să faci mişcare şi prin mişcare să revii la viaţa ta de dinainte de operaţie.

Am început modest, cu un program de 15 minute de kineto, în care 90% erau exerciţii pasive (exerciţii pe care le efectuam cu ajutorul kinetoterapetului) şi 10% erau exerciţii active (exerciţii pe care le efectuam singură). După mai puţin de 6 luni, am reuşit să schimb proporţia şi să devin mai implicată, efectuând un efort mai mare, într-un timp mai lung. Trecerea către noile proporţii s-a făcut treptat şi tot timpul asistat de către kinetoterapeut.

Într-un an de zile, dintr-o persoană care nu mai avea nici un fel de tonus muscular, am devenit o persoană care practica sport. Am fost în stare să învăţ să înot, ceea ce pentru mine a fost o mare realizare.

De fiecare dată când povestesc de operaţia pe cord deschis, menţionez că nu puteam să redevin cea dinainte de operaţie fără kineto. Multe dintre persoanele care au fost lângă mine în perioada de după intervenţia chirurgicală, se minunează cum dintr-o femeie care nu era în stare să-şi ţină spatele drept şi să deschidă o uşă, am devenit o femeie care a dus la bun sfârşit o sarcină şi a adus pe lume un copilaş.

La sfârşit trebuie să mai spun că recuperarea unui bolnav operat pe cord deschis (şi sunt sigură că este la fel şi în cazul altor tipuri de intervenţii chirurgicale), este foarte complicată. Adaptarea şi găsirea celor mai inspirate exerciţii este o muncă foarte dificilă. De aceea, apreciez şi voi fi pe viaţa recunoscătoare kinetoterapetului care m-a ajutat – Doamna Elena Căciulan. Fără perseverenţa şi devotamentul doamnei, nu aş fi reuşit să depăşesc aceea perioadă gri din viaţa mea.

Pacient: Nicoleta Voicu, nvoicu10@yahoo.com

3.

Pe Prof. CFM princip. dr.Căciulan am cunoscut-o acum ceva vreme. Este o doamnă plină de vitalitate care zâmbește mereu. Am mers la cabinetul de pe lângă gară pentru că de ceva vreme spatele meu, cândva drept și impunător, a început să se strâmbe. A discutat cu mine, mi-a explicat ce și cum și nu m-a făcut nicio secundă să mă simt ca o pacientă rătăcită pe holul spitalului.

Nu mai fusesem la un astfel de cabinet, nu știam cu ce se mănâncă, dar îmi rămăsese în cap o poveste – în liceu o bună prietenă de-a mea a fost operată pe coloană pentru că avea un grad ridicat al scoliozei (dacă mă exprim corect). Îmi amintesc cât s-a chinuit să se recupereze și cât de mult a suferit din cauza acestei boli – așa că am zis că pot să încerc.

Kinetoterapia este o forma de terapie de tip conservator ale carei radacini etimologice se regasesc în greaca veche: kinetos-miscare si terapevein-totalitatea mijloacelor utilizate pentru prevenirea, tratarea si recuperarea medicala. Cea mai noua componenta a medicinii fizice, kinetoterapia reprezinta metodologia activa de baza pentru refacerea functiilor si sistemelor complexe mio-artro-kinetice si cardio-respiratorii ale organismului, utilizând cea mai ieftina si neinvaziva forma de miscare: exercitiul fizic.

Eu m-am simțit în largul meu în acest cabinet și nu ca o oaie speriată. Oamenii sunt minunați, echipamentele sunt ultra performante, cabinetul impecabil, dar cel mai important este că nu te întinde nimeni pe o masă ca să te taie. Deci dacă vă interesează domeniul sau știți oameni care ar fi interesați, vi-l recomand cu drag.

http://www.irule.ro/tag/elena-caciulan-profesor-doctor/

4.

"Am ajuns la Kinetodema pentru a ma recupera dupa o fractura urata de cot, rezolvata prin operatie plus aproape o luna de imobilizare in gips. Imobilizarea insa mi-a produs din pacate multe consecinte negative asupra bratului respectiv: cotul aproape complet teapan, articulatiile de la umar si de la pumn partial intepenite si ele, nici macar degetele de la mana nu se mai comportau corect, etc. La Kinetodema am venit speriata, avand o stare depresiva, fiindu-mi frica de ceea ce mi se va face (nu prea stiam ce este kinetoterapia) si avand o mare neincredere in faptul ca vreodata bratul meu va mai functiona normal, in ciuda lucrarii excelente pe care o facusera chirurgii si in ciuda asigurarii lor ca "o sa treaca!". Dar spre marea mea surpriza foarte placuta, la Kinetodema am dat peste o echipa ultra-profesionista, formata din oameni tineri, draguti, cu un comportament deosebit de calm, placut si incurajator. Ei au lucrat cu mine cu foarte multa rabdare, mi-au suportat plansetele de durere si de descurajare avand mereu un cuvant bun pentru mine. De cate ori i-am intrebat, mi-au explicat si anatomic cauzele intepenelii bratului meu, si metodele prin care urmau sa imi rezolve problema. Toate procedurile pe care mi le-au facut au fost dozate in limitele tolerantei mele la durere, astfel incat pe cat posibil sa nu ma stresez si sa nu ma sperii in continuare si mai mult. Nici macar o secunda nu a dat nimeni vreun semn de pierdere a rabdarii in munca desfasurata cu mine. Dupa prima sedinta, cand am vazut ce frumos se comporta toata lumea cu mine, frica de a veni la terapie mi-a disparut. Am urmat procedurile 3 luni, cu rezultate pe care eu le consider excelente, si as vrea sa spun ca ii simt prieteni pe cei care au lucrat cu mine. Nu in ultimul rand, sunt de apreciat conditiile excelente oferite noua, pacientilor: curatenie impecabila, echipamente moderne, sala de kinetoterapie este un spatiu prietenos. Am toate motivele sa recomand Kinetodema oricui are nevoie de acest tip de terapie.

Monica"

 

Comments are closed.

You must be logged in to post a comment.