Sănătatea înainte de toate!

Articole

lorem ipsum dolor sit amet

Kinetoterapia in sindromul de conflict sub-coraco-acromial (sindromul impingement, sindromul coafei rotatorilor)

 Sindromul de conflict sub-coraco-acromial (sub-acromio-coracoidian) reprezinta o atingere (agatare) mecanica sau patologica a diferitelor structuri precum insertia distala a muschilor coafei rotatorilor, cele trei burse (bursa seroasa subacromio-deltoidiana, bursa seroasa subcoracoidiana si bursa subtendinoasa a muschiului subscapular) si capatul lung al bicepsului.

citeste mai mult...

 

Educarea terapeutica buco-faciala la copilul cu disabilitati neuro-motorii - Masajul facial si tehnica hranirii

 Copilul cu disabilitati neuro-motorii prezinta adesea si tulburari ale motricitatii buco-faciale, manifestate prin dificultate functionale de sugere, apucare a alimentelor, mentinere a acestora in gura, precum si a salivei, masticatie, transport intra-bucal al bolului alimentar, aspirare a lichidelor si deglutitie

citeste mai mult... 

 

Recuperarea hemiplegiei, tehnici specifice de facilitare-inhibare

 Leziunile centrilor nervosi elibereaza reflexele tonice posturale, integrate la un nivel inferior al sistemului nervos central, ceea ce produce posturi necoordonate, incorecte, anormale, un tonus muscular crescut anormal, precum si modalitati primitive de miscare.

citeste mai mult...

 

Eficienta kinetoterapiei in stimularea senzorio-motorie a copilului cu paralizie cerebrala

 Elaborarea programelor de stimulare a posturii corporale la copilul cu paralizie cerebrala impune respectarea unor principii metodice ale reeducarii neuromotorii...

citeste mai mult...

 

Influenta kinetoterapiei asupra controlului postural la copiii cu paralizie cerebrala

 In lumea contemporana preocuparea pentru copilul cu paralizie cerebrala este tot mai frecventa in domenii foarte variate si din perspective tot mai multe.

citeste mai mult...

 

Evaluare complexa si tehnici de Fixare-Elongare-Derotare (FED) in scolioza copilului/adolescentului

 Avand in vedere rasunetul negativ atat asupra dezvoltarii armonioase a organismului cat si asupra personalitatii tinerilor, tot mai frecvent se remarca importanta cunoasterii tulburarilor de statica vertebrala

citeste mai mult...

 

Tulburarile de coordonare centrala si kinetoterapia

 Orice leziune la nivelul sistemului nervos central, produs inaintea, in timpul sau dupa nastere, poate determina tulburari functionale, care se pot remedia ulterior, datorita plasticitatii encefalului in primele luni de viata.

citeste mai mult...

 

Kinetoterapia in sindromul Ehlers Danlos 

Sindromul Ehlers-Danlos (EDS) reprezinta un grup de anomalii ereditare ale tesutului conjuctiv, caracterizat prin hiperextensibilitate cutanata, fragilitate a tesutului si hipermobilitate articulara.

citeste mai mult (1), (2)


Sanatatea populatiei scolare intre istorie si deziderat

       - Ziarul Cotidianul-reporter Adrian Majuru-

www.e-antropolog.ro

 Putini mai sunt aceia care isi amintesc de copilarie si primii ani de scoala, cand invatau pe bancute improvizate si pe tablite individuale, foarte scumpe de altfel.

citeste mai mult...

 

Metoda FED ,alternativa moderna si eficienta de recuperare a scoliozei

Scolioza, prin multitudinea de forme, metode de evaluare si de tratament, a reprezentat un vast domeniu de studiu medical de-a lungul secolelor, domeniu care ramane si astazi in mare parte, necunoscut. Scolioza reprezinta un capitol inca nerezolvat, o pata neagra ortopediei. Din acest motiv consider ca el ramane deschis explorarii permanente si cautarilor neincetate pentru gasirea unor tehnici si metode cat mai eficiente. Alcatuirea unor programe adecvate se poate face numai daca aceasta deviatie este privita in ansamblu si daca se iau in considerare multitudinea si complexitatea aspectelor sale.

citeste mai mult...

 

"Mersul la sala", cauza frecventa a sindromului impingement al umarului

In ultimii ani, antrenamentul itr-un centru de fitness si body building, fara supravegherea atenta a unui kinetoterapeut, a devenit o problema in ceea ce priveste aparitia sindromului impingement al umarului. Tot mai multi indivizi, care frecventeaza salile de forta, acuza dureri la nivelul umarului si reducerea mobilitatii articulatiei scapulo-humerale. Acestea se datoreaza tonifierii incorecte a musculaturii umarului, mai precis, lipsei miscarilor care tonifica muschii componenti ai coafei rotatorilor, acestia fiind cei mai importanti stabilizatori dinamici ai articulatiei gleno-humerale..

citeste mai mult...

 

Rolul kinetoterapiei in corectarea pozitiilor anormale (malpozitiile) la copilul mic-deformatiile piciorului (partea I)

Modalitatea de a trata nou-nascutul, convergenta punctelor de vedere in urma observatiilor directe ale profesionistilor specializati din echipa interdisciplinara au modificat perceptia si abordarea acestuia in privinta tratamentului. Inca de la nastere se stabileste, putin cate putin, un veritabil sistem interactiv intre copil si mama, intre copil si mediul inconjurator. Astfel, de foarte multe ori, mama este cea care sesizeaza pozitia anormala a piciorului copilului si se adreseaza specialistilor.

citeste mai mult...

 

...si "BEBELUSII" au nevoie de kinetoterapie

 Ce este kinetoterapia? Este terapia prin miscare, mai elegant spus, arta de a folosi tehnica miscarii. Cati dintre noi ne-am itrebat: Cum ne miscam ? Ifiecare zi? Cat de importanta este miscarea? Este vitala! Fara ea viata ar fi extrem de statica si dureroasa. Educatia pentru miscare trebuie instituita din primele zile de viata si trebuie continuata constant. Asa ne vom forma o cultura a miscarii, foarte necesara organismului.

citeste mai mult... 

Comments are closed.

You must be logged in to post a comment.