Sănătatea înainte de toate!

Activitate internationala

lorem ipsum dolor sit amet

 În perioada 17-19 mai 2012, în Malta, la Saint Juliens, Președintele și secretarul general al Federației Române a Asociațiilor de Kinetoterapie (FRAK), Elena CACIULAN și respectiv Daniela STANCA, au reprezentat România la cea de-a VIII-a Adunare Generală a Confederației Mondiale de Kinetoterapie, Regiunea Europa, alături de celalte 38 de țări membre.

 Delegația română a participat la sesiunea de discuții de grup despre educația în kinetoterapie, promovarea rolului și locului kinetoterapeutului în sistemul sanitar, prin completarea unor chestionare și intervenții directe.

 A fost apreciată pozitiv activitatea noului consiliu de conducere al FRAK, care, pentru prima dată, a răspuns cerințelor WCPT-ER cu privire la sistemul educațional- nivel de licență, asigurările de sănătate și criterii de evaluare și acreditare a învățământului superior.

 activitate-internationala-kinetodema-Malta activitate-internationala-kinetodemaactivitate-internationala-kinetodema-Malta1

 În perioada 22-24 martie 2012, la Paris, Președintele și secretarul general al Federației Române a Asociațiilor de Kinetoterapie (FRAK), Elena CACIULAN șsi respectiv Daniela STANCA, au răspuns invitației Ordinului Maso-Kinetoterapeuților din Franța (OMK), de a susține două conferințe despre profesia de kinetoterapeut în România.

 Această invitație este continuarea dezbaterilor desfășurate la întâlnirea de lucru de la București, din data de 7 noiembrie 2011 între președintele OMK din Franța, Jean Paul DAVID și reprezentanții Facultății de Kinetoterapie, Secțiilor de Kinetoterapie și motricitate specială, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și membrii ai consiliului de conducere al FRAK.

2 IMG_3747IMG_3749

Pentru a clarifica situația kinetoterapeuților care migrează în Franța, delegația română a prezentat președinților Consiliilor Regionale din Franța (22 membrii) și reprezentanților Departamentelor fiecărei Regiuni (140 membrii), două conferințe referitoare la: denumirea profesiei în România, numărul de facultăți/specializări, durata studiilor (licență, master, doctorat), curricula universitară, autorizația de liberă practică, sistemul de rambursare a serviciilor de kinetoterapie, salarizare, formare profesională continuă.

Kinetodema-FRAK-kinetoterapie-OMK IMG_3769 IMG_3752

 In 18-20 iunie 2011, delegatia Federatiei Romane a Asociatiilor de Kinetoterapie, formata din Elena CACIULAN, Daniela STANCA si Dana MARIN, a participat la a-XVII-a Adunare Generala a Word Confederation for Physicaltherapy (WCPT). Au fost prezente peste 100 de state membre din intreaga lume.

  1. Decizii importante:
  2. Alegerea noului Comitet Executiv;
  3. Aprobarea includerii a 8 membrii noi;
  4. Acordul pentru structura si definitiile noii politici a WCPT;
  5. Revizuirea politicii WCPT si noi politici aprobate;
  6. Dezbaterea motiunilor depuse de organizatiile membre si aprobarea planului de actiune;
  7. Taxa de membru pentru urmatorii 4 ani;
  8. Locatia celei de-a XVIII-a Adunare Generala si a celui de-al XVII-lea Congres International- Singapore, 2015;
  9. Anuntarea Premiilor Internationale;

 

 

 

Comments are closed.

You must be logged in to post a comment.